Bitcoin Mining – Buy Low Mine High

Bitcoin mining is de ruggengraat van het netwerk waar machines complexe berekeningen oplossen. Mining is het proces van het vinden van nieuwe Bitcoin en het verifiëren van transacties op het netwerk.

Vergelijk het met goud delven. Onderaan de pagina vind je een technische uitleg over de principes van mining en proof of work, maar ik wil niet iedereen vervelen met dit technische verhaal.

Bitcoin mining
Bitcoin mining

Hoe de reis begon

Tijdens mijn crypto jaren is mining meerdere keren op mijn pad gekomen als investeringsoptie. Dit werd echter nooit concreet vanwege belangrijke nadelen zoals:

 • Dure elektriciteit (10 keer te hoog).

 • Veel lawaai in je huis of kantoor.

 • Bizarre hitte van de machines.

 • Hoge investeringen en kosten zoals transport.

 • Controle op onderhoud en apparatuur.

 • Technische achtergrond vereist.

Bitcoin mining is de meest lucratieve industrie

Bitcoin Mining is de meest lucratieve industrie waar 's werelds grootste vermogensbeheerder en beleggingsfonds BlackRock groot op inzet. BlackRock werd onlangs meerderheidsaandeelhouder (meer dan 51% van het vermogen) in vier van de vijf grootste Bitcoin mining bedrijf. Dit is nog exclusief de bijna 250.000 Bitcoin die ze hebben gekocht voor hun spot ETF. Waarmee ze nu Greyscale ingehaald hebben.

Bitcoin mining is vele malen interessanter dan Bitcoin kopen. Met een stroomtarief van 5,2 cent per kWh inclusief hosting, beveiliging en onderhoud. Wat kost een Bitcoin miner? Hoe kunnen de stroomtarieven zo laag zijn? Bekijk het interview of lees het artikel en krijg alle antwoorden!

Bitcoin Mining documentaire

In deze documentaire wordt je meegenomen in wat Bitcoin mining precies is en op onze reis naar Ethopie waar een groot deel van de machines staan.

Voordelen van mining via Epic Mining

Alles wordt voor je geregeld. Het enige wat je hoeft te doen is kijken hoe je kapitaal groeit en elke maand de elektriciteitsrekening betalen.

 • Geen lawaai of hitte.

 • Goedkope energietarieven.

 • Alleen Bitcoin miners kopen.

 • Geen onderhoud.

 • Geen hoofdpijn.

Blackrock en Bitcoin Mining: een duurzame combinatie?

Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft onlangs aangekondigd dat het Bitcoin mining gaat toevoegen aan zijn portefeuille. Waarom heeft Blackrock deze beslissing genomen en wat zijn de voordelen van deze strategie? Blackrock ziet bitcoin mining om verschillende redenen als een goede investering. Ten eerste gelooft Blackrock in de toekomst van bitcoin als alternatief voor traditionele valuta en als hedge tegen inflatie. Door te beleggen in bitcoin mining kan Blackrock zijn blootstelling aan de cryptomarkt vergroten en profiteren van de stijgende vraag naar bitcoin. Ze hebben nu ook spot ETF goedkeuring gekregen voor Bitcoin, wat de zaken alleen maar rooskleuriger maakt.

Ten tweede ziet Blackrock bitcoin mining als een kans om duurzamer te worden. Blackrock heeft toegezegd zijn koolstofvoetafdruk te verminderen en de overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen. Bitcoin mining kan hieraan bijdragen door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie, windenergie of waterkracht. Blackrock kan zo zijn elektriciteitskosten verlagen en tegelijkertijd bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Blackrock heeft daarom ontdekt dat bitcoin mining een goede investering is, zowel financieel als ecologisch. Met bitcoin mining kan Blackrock inspelen op de groeiende cryptomarkt en zijn duurzaamheidsdoelen bereiken. Als de grootste institutionele partij ter wereld de grootste aandeelhouder wordt in 4 van de 5 grootste mijnbouwbedrijven, lijkt het op dit moment een zeer goede investering.

Hoe zijn zulke 'lage' elektriciteitstarieven mogelijk?

Door Bitcoin te delven in gunstige gebieden in landen als Siberië en Ethiopië bij verschillende Hydro Dams voor goedkope en groene energie en ze bevinden zich ook in een mijnfaciliteit met meer dan 80.000 apparaten of 5% van de totale wereldwijde mijnbouw. Dit zorgt voor extreem lage en concurrerende elektriciteitstarieven door de gezamenlijke inkoop van alle faciliteiten met alle miners samen.

Wil je weten of mijnbouw interessant voor je kan zijn? Wil je meer weten over de prijs van een miner? Vragen over de mining farm? De technische kant?

Bitcoin delven in plaats van kopen?

Met Bitcoin mining creëer je Bitcoin onder de productiewaarde. Hoe hoger de prijs van Bitcoin wordt, hoe meer winst je kunt realiseren, omdat je productiekosten onder de marktwaarde liggen. Als je gelooft dat Bitcoin naar 75.000, 100.000, 150.000 of zelfs 200.000 kan schieten in de volgende bullmarkt of een cyclus daarna. Dan wordt het delven van Bitcoin exponentieel interessanter dan het kopen van Bitcoin. Als de prijs van Bitcoin stijgt, worden de kosten om Bitcoin te kopen steeds hoger. Met mining kun je ze blijven produceren onder de marktprijs. Dat is het verdienmodel dat bij mijnbouw wordt gebruikt. Dan houd je niet eens rekening met de waardestijging van je machines als de prijs omhoog gaat. Je kunt ze omwisselen voor het dubbele als de vraag weer echt hoog wordt.

Wat bepaalt de Bitcoin prijs?

Factoren die de vraag naar BTC vergroten:

 • Falen van het traditionele financiële systeem.

 • Meer en beter onderwijs beschikbaar.

 • Netwerkeffecten.

 • BTC is de beste asset ooit in ROI.

 • Landen kopen Bitcoin.

 • Bedrijven voegen Bitcoin toe aan hun balans.

 • Beleggingsfondsen kopen BTC zoals BlackRock.

Factoren die Bitcoin schaarser maken:

 • Bitcoin wordt elke vier jaar gehalveerd.

 • Houders verkopen niet, maar kopen van (hodlers).

 • Grote mijnbouwbedrijven hebben betere toegang tot financiering en verkopen daarom geen BTC meer om hun activiteiten te financieren.

Omdat de vraag toeneemt en het aanbod schaarser wordt, kan dit maar één ding betekenen. De prijs gaat stijgen!

Wat gebeurt er traditioneel na een Bitcoin-halvering?

 • Nadat de markt crashte in 2010, schoot de prijs van Bitcoin omhoog met 11.645%.

 • Nadat de markt crashte in 2014 steeg de prijs van Bitcoin met 7.382%.

 • Nadat de markt crashte in 2017 steeg de prijs van Bitcoin met 1.991%.

Winsten uit Bitcoin Mining

Natuurlijk willen we allemaal weten wat het uiteindelijk kan opleveren. Dit kan gemakkelijk oplopen van 10.000 tot 25.000 euro per machine na verloop van tijd. Boek een gratis consult en ontdek in een kort gesprek hoe het precies zit!

Gebruikte Bitcoin machines kopen

Bij elke Bitcoin miner ontvangt de eigenaar een uniek certificaat dat hij aan iemand anders kan verkopen. Die persoon wordt dan de eigenaar van de machine en moet zich identificeren bij Epic Mining om het adres van de portemonnee waarnaar wordt gemined te veranderen en de natuurlijke persoon naar wie de elektriciteitsrekening wordt gestuurd. Dit is anders dan het bestellen van nieuwe miners, omdat dit nieuwe machines zijn die vanuit de fabriek naar Ethiopië worden verscheept.

Als je een nieuwe Bitcoin miner bestelt, kan het aankoop- en verzendproces ongeveer 8 wee

\tot 90 dagen duren. Sommige mensen willen gewoon de volgende dag beginnen met mijnen en dan zijn tweedehands machines een goede keuze. De machine in onze webshop is bijvoorbeeld pas sinds 13 november in gebruik. De nieuwprijs van Bitcoin miners schiet snel omhoog. Dus een tweedehands machine met een levensduur van 4-5 jaar is een zeer interessante deal! Vooral omdat je de contracten binnen 24 uur overdraagt en de machine morgen Bitcoin voor je verdient!

ShippingWhere Should We Ship It?
Your infoUpgrade Your Order & Save!
Shipping
I agree to the terms and conditions

De technische kant van Bitcoin mining

Bitcoin mining is het proces van het maken van nieuwe bitcoins en het verifiëren van transacties op het Bitcoin-netwerk. Het is een cruciaal onderdeel van de infrastructuur van de cryptocurrency.

Bitcoin werkt op een gedecentraliseerd netwerk, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die de valuta controleert. In plaats daarvan worden transacties geverifieerd door een netwerk van computers (nodes) verspreid over de hele wereld. Miners zijn deelnemers aan dit netwerk die gespecialiseerde hardware en software gebruiken om complexe wiskundige problemen op te lossen en transacties te valideren.

Het mining process

 • Verificatie van transacties: Wanneer iemand een Bitcoin-transactie initieert, wordt deze uitgezonden naar het netwerk. Miners verzamelen deze transacties in blokken.

 • Hashing: Miners concurreren om het oplossen van een wiskundige puzzel, bekend als een cryptografische hashingfunctie, door herhaaldelijk een specifieke waarde (nonce) te raden totdat de gewenste uitkomst is verkregen. Het hashingproces zet het blok transacties om in een unieke tekenreeks die een hash wordt genoemd. De rekenkracht van de mijnwerkers speelt een rol bij het vergroten van hun kansen om de juiste nonce te vinden en de puzzel op te lossen.

 • Proof of work: De succesvolle miner die de puzzel oplost, zendt eerst het nieuw gemijnde blok uit naar het netwerk. Andere mijnwerkers verifiëren dan de geldigheid van het blok en de transacties.

 • Blok Toevoeging : Zodra het blok is geverifieerd, wordt het toegevoegd aan de bestaande blockchain, waardoor een permanente en onveranderlijke registratie van transacties ontstaat. Miners ontvangen een beloning voor hun werk in de vorm van nieuw geslagen bitcoins en transactiekosten voor de transacties in het blok.

Het is goed om te weten dat het mijnproces na verloop van tijd steeds uitdagender wordt. Dit komt door het ontwerp van het Bitcoin-netwerk, dat de moeilijkheidsgraad van de wiskundige puzzel aanpast om ervoor te zorgen dat er ongeveer elke 10 minuten nieuwe blokken worden toegevoegd, ongeacht de totale rekenkracht van het netwerk.

Bitcoin mining vereist veel rekenkracht en elektriciteit. Daarom wordt vaak gespecialiseerde hardware, ASIC's (Application-Specific Integrated Circuits) genoemd, gebruikt om efficiënt bitcoins te delven. Daarnaast worden mijnboerderijen met talloze ASIC's vaak opgezet op locaties met goedkope elektriciteit om de winstgevendheid te maximaliseren.

Over het algemeen speelt bitcoin mining een essentiële rol in het beveiligen van het Bitcoin-netwerk, het verifiëren van transacties en het in omloop brengen van nieuwe bitcoins.

Bitcoin mining is verdeeld over verschillende bedrijven die mining pools beheren, dit zijn groepen miners die hun rekenkracht delen en de beloningen verdelen.

 • Foundry USA: gevestigd in Amerika, met 30% van de hash rate van het netwerk. Foundry USA is een dochteronderneming van Foundry Digital, een bedrijf dat financiering van mijnbouwapparatuur en adviesdiensten biedt aan institutionele investeerders en bedrijven.

 • Antpool: based USA, with 30% of the network's hash rate. Foundry USA is a subsidiary of Foundry Digital, a company that provides mining equipment financing and advisory services to institutional investors and corporations.

 • F2Pool: Gevestigd in China, met 18% van de hash rate van het netwerk. F2Pool is een van de oudste Bitcoin mining pools, opgericht in 2013.

 • Poolin: Nog een Chinese pool, met 12% van de hash rate van het netwerk. Poolin is in 2017 opgericht door voormalige Bitmain-medewerkers.

 • Slush Pool: Gevestigd in Tsjechië, met 7% van de hash rate van het netwerk. Slush Pool is de eerste Bitcoin mining pool, gelanceerd in 2010.

Deze vijf pools zijn goed voor ongeveer 90% van de totale Bitcoin mijnkracht, wat betekent dat ze een grote invloed hebben op de veiligheid en decentralisatie van het netwerk.

Cloud mining

Cloud mining is een dienst waarbij particulieren rekenkracht huren van bedrijven om namens hen cryptocurrencies te delven. Ze hoeven de hardware niet zelf te bezitten of te beheren. De cloud mining provider handelt de mijnoperaties af en verdeelt de beloningen onder de deelnemers op basis van hun gehuurde rekenkracht. Het is een manier voor mensen om cryptocurrencies te delven zonder dure apparatuur of technische expertise nodig te hebben.